Wednesday, October 12, 2011

ZALIMNYA AHLI UMNO YANG RADIKAL INGIN MENGHALANG HAK ASAS/BASIK RAKYAT

OCTOBER 13, 2011


Lim Guan Eng BERJAYA Jejak Kaki Ke Bumi JOHORSegamat - Kira-kira 80 orang daripada NGO Melayu berkumpul, menjerit dan memegang sepanduk yang memprotes kedatangan Lim Guan Eng ke majlis jamuan makan malam anjuran Parti DAP malam tadi. Pihak polis yang berkawal berjaya memisahkan dua kumpulan penyokong ini daripada bertembung.

NGO Melayu yang kebanyakannya adalah ahli Umno mula berkumpul di luar dewan makan sejak jam 7.00 petang lagi sambil menjerit 'Balik ke Penang, jangan jejak kaki di bumi Johor'. Jeritan itu kemudian dibalas oleh penyokong-penyokong DAP seperti 'Tak sekolah' dan 'Undur' sehingga suasana agak tegang.

Pihak polis kemudian memanggil skuad FRU untuk menjadi 'dinding' di antara kedua belah penyokong ini. Namun begitu laungan dan jeritan daripada kedua-dua pihak tetap berterusan. Timbalan Ketua Polis Daerah Segamat, Deputi Superintendan Anuar Ismail kemudiannya mengarahkan dengan pembesar suara kepada para pendemo NGO ini untuk bersurai dalam tempoh 10 minit, dan jika tidak mereka akan ditahan. Pendemo ini kemudiannya dijarakkan oleh polis sejauh kira-kira 50 meter dari lokasi program jamuan makan malam itu berlangsung bagi mengelakkan sebarang provokasi.Kira-kira jam 8:00 malam, Lim Guan Eng tiba ke dewan makan dan disambut oleh penyokong parti DAP dan Pakatan Rakyat. Kehadiran Lim Guan Eng menyebabkan kumpulan NGO Melayu tersebut menjadi berang dan marah, bagaimanapun polis berjaya mengawal keadaan dengan baik dan sekaligus mengelakkan sebarang provokasi daripada kumpulan berkenaan.


DARI BLOG:

http://pulakdah.blogspot.com/2011/10/lim-guan-eng-berjaya-jejak-kaki-ke-bumi.html

vvvvvvvv


野蛮的污桶竟然 不让 林冠英来柔佛州。。。。。


真的野蛮, 滥权!!!!!

柔佛人,一定要站起来!!!!!!!


不能再让污桶,马华,国阵继续欺压, 继续滥权,无法无天!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!