Sunday, March 27, 2011

UMNOING/CHEATING THE PEOPLE --SEE THE TRUTH

Fitnah: Mahathir, Najib bertanggungjawab


Setiausaha Agung PKR , Saifuddin Nasution Ismail berkata, bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mesti memikul tanggungjawab terhadap fitnah yang telah menjadi budaya dan amalan Umno sejak sekian lama.

Katanya, di saat parti itu kehilangan sokongan, fitnah adalah satu-satu senjata mereka untuk terus berkuasa.

Oleh itu, katanya penerbitan video seks palsu bertujuan memburukkan Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mengejutkan.

Menurutnya, walau pun bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Tamby Chik dan beberapa individu tampil menyatakan mereka terlibat, dua tokoh berpengaruh dalam Umno, bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah mereka yang harus memikul tanggungjawab.Ini, tambahnya kerana kedua-dua tokoh memainkan peranan penting menyuburkan budaya fitnah dengan memberi ganjaran dalam bentuk wang dan pangkat kepada mereka yang sanggup menjadi alat bagi menjayakan sesuatu fitnah.

Pada tahun 1998, Anwar difitnah melakukan liwat dalam satu konspirasi oleh Mahathir yang turut melibatkan hakim, polis, Peguam Negara serta beberapa individu.Menurutnya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, hari ini rekod menunjukkan mereka diberi ganjaran besar.

Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Augustine Paul dinaikkan sebagai Hakim Mahkamah Rayuan dan kemudiannya Hakim Mahkamah Persekutuan.Manakala Hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Pajan Singh Gill dan Datuk Richard Malanjum dinaikkan pangkat sebagai sebagai Hakim Mahkamah Persekutuan.Datuk Ariffin Jaka juga dinaikkan dari Hakim Mahkamah Tinggi menjadi Hakim Mahkamah Rayuan.

Beliau yang juga ahli Parlimen Machang menambah, mereka dinaikkan pangkat lebih awal berbanding hakim-hakim yang lebih senior ketika itu seperti Gopal Sri Ram, Datuk Mokhtar Sidin, Datuk Denis Ong and Datuk Abdul Kadir Sulaiman.Peguam Negara, Tan Sri Mohtar Abdullah dinaikkan pangkat sebagai Hakim Mahkamah Persekutuan.Pegawai penyiasat, (Tan Sri) Musa Hassan meroket daripada ke SAC2 kepada SAC1, Pengarah Siasatan Jenayah dan kemudiannya Ketua Polis Negara. Timbalan Pendakwaraya, Tan Sri Abdul Gani Patail dinaikkan sebagai Peguam Negara.SAC 1 Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof dilantik menjadi Ketua Polis Melaka.


Katanya lagi, individu lain seperti seperti Azizan Abu Bakar yang pada asalnya adalah seorang pemandu telah mendapat ganjaran dan djadikan pengarah sebuah syarikat.

“Kemudian fitnah ini diteruskan oleh Najib mencipta satu lagi konspirasi baru, kali ini tuduhan rekayasa dibuat dengan Anwar dituduh meliawat Saiful Bukhari Azlan.

“Apakah ada yang percaya bahawa Saifull dan pemain-pemain lain yang menjayakan skrip fitnah ini tidak diberi ganjaran?” soalnya.Menurutnya, pengakuan seorang ahli perniagaan, Baginda Minda yang mendakwa bahawa seorang menteri kanan/senior menawarkan sehingga RM10 juta untuk berbohong terhadap Anwar di dalam mahkamah.“Kerana itu, Rahim Tamby Chik dan individu-individu tersebut berani membuat video seks palsu, iaitu fitnah terbesar dan terjijik setakat ini di Malaysia.